AFDELINGEN

horeca leverancier voor professionals

Geselecteerd Europees vlees voor de chef

Horecaslager

In onze slagerij is traditioneel ambacht gecombineerd met de laatste technologie. Na de slacht wordt het vlees op het been afgerijpt in onze Dry Agingcellen. Om vier uur ‘s ochtends beginnen onze slagers met uitsnijden om het vlees uit te kunnen leveren volgens de wensen van onze klanten.

Lindenhoff heeft zich ontwikkeld tot een professioneel bedrijf waar vlees de hoofdrol speelt. Omdat de zorg voor en het voedsel van ons vee hoog in het vaandel staan, is zowel de smaak als de kwaliteit van het vlees bijzonder goed. Naast het vlees van ons eigen vee kopen wij exclusief vlees in bij een selectie van traditionele boerderijen in Europa. Deze boerderij fokken exclusieve rassen, zoals Simmentalerrund in het zuiden van Duitsland en het Black Angus rund in Schotland en het Lozère lam in Frankrijk.

Naast onze boerderij is de slagerij gevestigd. Hier wordt het vlees, onder het toeziend oog van professionele slagers, volgens het proces

van Dry Aging gerijpt. Dit proces is van oudsher ontwikkeld om het vlees te kunnen conserveren. Tegenwoordig is Dry Aging een manier om het vlees langzaam te laten besterven, in plaats van vers invriezen voor snelle consumptie. In onze eigen Dry Agingcellen rijpt het vlees minimaal 21 dagen af, waarbij de luchtvochtigheid, temperatuur en luchtcirculatie gecontroleerd wordt door onze slagers. Tijdens het rijpen neem het vlees tot 15% in volume af door vochtverlies. Daarnaast vormt zich een korst om het vlees die bescherming biedt tegen bacteriën van buitenaf.

Nadat het vlees voldoende is afgerijpt wordt het uitgebeend, van korst ontdaan, schoongemaakt en geportioneerd volgens de wensen van de klant. Het gerijpte vlees is intenser van smaak en is gedurende de besterving zachter geworden.

Als eerste in Nederland combineert Lindenhoff exclusieve rassen, expertise van onze slagers en hoogwaardige techniek.

Samenwerking met meesterpoelier Pieter van Meel

Wild en gevogelte voor de horeca

Deze pagina wordt spoedig gevuld

AGF

Lindenhoff ambassadeert diverse boeren uit Europa die met dezelfde visie produceren. Zo pogen wij alle groenten onbespoten en uit de volle grond te verkopen. Het gros van onze groenten komt uit Italië, aangezien daar lange seizoenen gelden en onze groenten en fruit hierdoor veel zon krijgen. Van onze groente is aantoonbaar 50% van het assortiment biologisch;

van het overige deel voldoet zeker 20% aan de volgende kenmerken: lokaal, van de volle grond, niet-hybride rassen. Daarnaast leveren wij serviceproducten buiten het seizoen volgens de wensen van de klant. Deze producten worden niet op voorraad gehouden, maar ’s ochtends door ons ingekocht op de markt. Zo bieden wij een compleet pakket aan groenten en fruit.

Zuivel

Onze boeren zijn gericht op authentieke smaak. We leerden ze kennen in de tijd dat Lindenhoff een boerderij had in Nievre; dat was eind jaren 80. Daarnaast hebben we al jaren contact met boeren uit Zuid Frankrijk, uit de omgeving waar de Gasconne koeien en varkens vandaan komen. Een avontuur van 20 jaar heeft een rijk netwerk van kleine kaasproducenten opgeleverd in heel Europa: van Ierland tot Corsica. De taal die we met elkaar spreken is een taal van herkenning,

omdat het vak van generatie op generatie wordt doorgegeven.
Aangezien wij een boeren familie zijn, vinden we het belangrijk om de authentieke smaak van producten zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Lindenhoff selecteert en levert zodoende bijna uitsluitend rauwmelkse zuivel van kleine ambachtelijke bedrijven in binnen- en buitenland, met respect voor de seizoenen. Onze kaasmeester draagt, samen met zijn team, zorg voor de rijping van een ruim assortiment aan kazen.

DKW

Lindenhoff werkt samen met Menno ’t Hoen en zijn bakkerij vanMenno in IJsselstein. Menno is ruim 10 jaar geleden begonnen in de bakkerswereld en was op zoek naar het perfecte brood. Hij reisde af naar Frankrijk om desembroden te leren bakken met biologisch meel, wat op een molensteen gemalen en gebakken in een hout gestookte steenoven wordt. Dit heeft Menno doorgevoerd in zijn eigen broden. Het deeg wordt maar kort gekneed en rust daarna lang, waardoor het brood de tijd krijgt zichzelf te ontwikkelen. Het deeg bestaat enkel uit meel, water, zout en desem. Het broodmeel is Frans, het mineraalrijke zeezout komt uit de Guérande en het desem, dat je gebruikt om brood te kunnen laten rijzen, maakt Menno zelf. Behalve desembrood maakt Menno ook Franse stokbroden en Normandisch landbrood.

Naast ons assortiment versproducten selecteert Lindenhoff de mooiste delicatessen. Zo leveren wij diverse sappen van onder andere Schulp in Breukelen en Bemelerhof in Maastricht, Italiaanse olijfolie van San Mauro en Il Cavalino en het assortiment Hartl pitoliën uit Oostenrijk.

Logistiek

Lindenhoff heeft haar logistiek in eigen beheer zodat wij service en levertijden kunnen garanderen. Onze logistieke chef beheert een wagenpark van vijftien koelbussen die dagelijks vanuit Baambrugge de horeca in heel Nederland en Vlaanderen bedienen. Door persoonlijk contact tussen onze chauffeurs en de klant zijn wij in staat goede service te verlenen. Daarnaast stellen we ons logistiek netwerk beschikbaar voor fijnmazige distributie van kleinschalige ambachtelijke producenten in onze omgeving.

Leveringsvoorwaarden

Regio Amsterdam minimale ordergrootte per stop €75
Regio Arnhem/Nijmegen minimale ordergrootte per stop €125
Regio Midden Nederland minimale ordergrootte per stop €125

Regio Noord/Oost minimale ordergrootte per stop €250
Regio Brabant/Limburg minimale ordergrootte per stop €250
Regio Zeeland/België minimale ordergrootte per stop €250

Leverdagen

Regio Amsterdam ma – di – wo – do – vr – za
Regio Arnhem/Nijmegen di – wo – vr – za
Regio Midden Nederland ma – di – wo – do – vr – za
Regio Noord/Oost ma – wo – vr
Regio Brabant/Limburg ma – di – wo – do – vr
Regio Zeeland/België ma – do